„Kai sužinojome tą žinią iš pat ryto, mes kaip tik esame bičiulių apsuptyje Pakruojy, viename renginyje, kur susirinks apie 150 bičiulių, ir tai yra taip netikėta, kad visi negalėjo patikėti“, – Delfi komentavo V. Blinkevičiūtė.

Dabartinė LSDP pirmininkė prisimena G. Kirkilą kaip premjerą.

„Man teko garbė dirbti G. Kirkilo vadovaujamoje Vyriausybėje socialinės apsaugos ir darbo ministre. Ir, žinote, ten spręsdavome klausimus, atrodo labai jautrius, ar, kaip padidinti pensijas, ar atlyginimus, ar kitas išmokas, ar priiminėdavome sprendimus dėl neįgaliųjų, tai visą laiką premjeras G. Kirkilas suvokdavo ir suprasdavo, kad tai tikrai reikalinga, kad tai turi būti priimta.

Nors tų pinigėlių atrodytų viskam kaip ir neužtenka, bet ta žmogiška atjauta ir supratimas visą laiką būdavo. Jis sakydavo, kad „aš ir pats esu iš gausios daugiavaikės šeimos, ir suprantu, kaip žmonėms kartais būna sudėtinga, ir ta parama reikalinga“, – pasakojo V. Blinkevičiūtė.


Prisimindama G. Kirkilą kaip premjerą ir buvusį LSDP pirmininką, ji pažymėjo, kad G. Kirkilas visą laiką turėjo išminties, proto, gudrumo politikoje, ir buvo pakankamai ramus.

„Aš jo nei karto nemačiau susinervinusio, kumščiu į stalą trenkiančio. Jis ramiai papsėdamas pypkutę visą laiką leisdavo sprendimus. Sakydavo: „ramiai, atsisėdam, aptariam, ir rasim sprendimus“. Taip ir būdavo“, – sakė V. Blinkevičiūtė.

Ji atkreipė dėmesį, kad iki pat šių dienų G. Kirkilo mintys liko aktualios.

„Mes visi jį skaitėme, klausėme, žiūrėjome. Jis turėjo išmintingų politinių įžvalgų, kalbant apie dabartinio mūsų politinio gyvenimo vertinimą“, – sakė V. Blinkevičiūtė.

Buvęs premjeras, buvęs krašto apsaugos ministras G. Kirkilas mirė šeštadienį eidamas 72-uosius metus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)