„Kas nutiko V. Landsbergio-Žemkalnio g. 7 name? Atvykusios visos gelbėjimo tarnybos, aptverta teritorija“, – teiravosi skaitytoja Julija.

Susisiekus su Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato budinčiu pareigūnu, minėtu adresu buvo gautas pranešimas dėl galimai padidėjusio radiacinio fono.

Pareigūnai šioje teritorijoje dirbo pagal ankstesnes gautas medžiagas ir tokiu būdu nustatė galimą padidėjimą.

Dėl galimo pavojaus evakuoti daugiabučio gyventojai, tačiau medikų pagalbos neprireikė.

Kada gyventojai galės grįžti į namus, pareigūnas šiuo metu atsakyti negalėjo.

Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos pareigūnas informavo, jog pareigūnai galimai rado medžiagų, iš kurių galima pagaminti sprogmenį, todėl buvo aptverta teritorija, evakuoti gyventojai.

„Šiuo metu teritorija yra aptverta, gyventojai neįleidžiami į laiptinę, kad pareigūnai galėtų efektyviai dirbti savo darbą“, – teigė pareigūnas.

ELTA praneša, kad evakuota 14 gyventojų – 10 suaugusiųjų ir 4 vaikai.

„Evakuoti gyventojai grįžti dar negali, laukiama kol atvyks radiacinių medžiagų specialus transportas ir medžiagos bus išvežtos“, – Eltai sakė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Odeta Vaitkevičienė.

Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos budintysis specialistas Eltai teigė, kad operacija perėmė „Aras“.

„Mums pranešė policijos pareigūnai, kad yra aptiktas (radiacijos – ELTA) šaltinis, mūsų darbuotojai nuvažiavo, patikrino, ten buvo nedidelis radiacijos šaltinis“, – Eltai sakė Radiacinės saugos centro direktorius Ernestas Jasaitis.

Pasak jo, centro darbuotojai tik patikrino, o bute rastą konteinerį turi išgabenti neveikiančios Ignalinos atominės elektrinės atstovai, nes jie turi pervežimui reikalingas priemones, be to, buvusioje elektrinėje yra reikalingos saugyklos radiacinėms medžiagoms.

Daugiau apie tai, kas vyksta Kaune, skaitykite čia.