Remiantis atlikto tyrimo duomenimis, iš Tauragės rajono kilęs kaltinamasis, atlikdamas laisvės atėmimo bausmę, susitarė su klaipėdiete įvykdyti labai sunkų nusikaltimą. Įtariama, kad iš įkalinimo įstaigos veikęs vyras suorganizavo narkotinės medžiagos – karfentanilio – įsigijimą iš ikiteisminio tyrimo metu nenustatyto asmens, kuris minėtą medžiagą paslėpė sutartoje vietoje. Slėptuvės koordinates 47-erių vyras perdavė laisvėje veikusiai savo pažįstamai, kuri paėmė ten paslėptus kvaišalus. Manoma, kad moteris pagal nuteistojo nurodymus kvaišalus parsigabeno ir laikė savo namuose.

Pernai rugsėjį teisėsaugos pareigūnams patikrinus Klaipėdos gyventojos namus, kratos metu buvo rastas labai didelis kiekis – ne mažiau kaip 0,668 g – karfentanilio. Pažymėtina, kad net ir labai nedideli šios medžiagos kiekiai yra pavojingi ją vartojančių asmenų sveikatai ar gyvybei, nes galimi perdozavimai bei stiprūs organizmo apnuodijimai.

Abiems asmenims pareikšti kaltinimai pagal Baudžiamojo kodekso 260 straipsnio („Neteisėtas disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėtas disponavimas labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu“) 3 dalį. Už šiame straipsnyje numatytas nusikalstamas veikas asmenys gali būti baudžiami laisvės atėmimu nuo 10 iki 15 metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Klaipėdos apygardos teismui.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 31 str., asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir pripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją